Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (Εργο της στ' τάξης του 2011)


Πήραμε τα πρωτογενή υλικά, πηλό, άμμο, άχυρο, νερό και κλαράκια από τα αλμυρίκια κι αρχίσαμε το σχέδιο για το κτίσιμο μιάς φωλιάς για τα πουλιά. 


Καθώς  δουλεύει κανείς με τα φυσικά υλικά εύκολα μπορεί να αντιληφθεί την δύναμη και την ενέργεια που διοχετεύεται στο είναι του, την ζωτικότητα και την ελευθερία που δίνει το ίδιο το φυσικό υλικό. Η σύνθεσή μας ακολούθησε την κίνηση των κλαδιών καθώς τα δέναμε μεταξύ τους (οργανική σύνθεση). Το μείγμα πηλού, άμμου και άχυρου έντυσε τον σκελετό όπως ακριβώς στην τεχνική του cob building (κτίσιμο με λάσπη). 
Τα παιδιά πήραν πληροφορίες για την συγκεκριμένη τεχνική φυσικής δόμησης που χρησιμοποιείται στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και εξοικονομεί πόρους και ενέργεια, συγχρόνως με το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος.


www.cob.gr είναι η  ηλεκτρονική διεύθυνση για το κέντρο φυσικής δόμησης  που υπάρχει στην Ελλάδα. 
                                                                 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ:Το έργο μας περιμένει ακόμα να τοποθετηθεί στην θέση του, πάνω σ΄έναν από τους πέτρινους πεσσούς που στηρίζουν την αυλόπορτα του δημοτικού μας σχολείου .
Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όποιος οικοδόμος του νησιού έχει την διάθεση να προσφέρει την εθελοντική του βοήθεια να έλθει σε επικοινωνία με την διεύθυνση του σχολείου στο:
 22810-51120
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου