Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ενδοσχολικός Διαγωνισμός !

Ενδοσχολικός διαγωνισμός με θέμα : " Η Φραγκοσυκιά"

Επειδή όλο το χρόνο έτρεχαν διαγωνισμοί από διάφορους οργανισμούς και τα παιδιά συμμετέχοντας σε αυτούς περίμεναν πάντα και κάποιο αποτέλεσμα, είτε αυτό θα ήταν βραβείο, κάποιος έπαινος ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αναγνώρισης, η οποία ποτέ δεν ερχότανε, αποφασίσαμε να συστήσουμε το δικό μας ενδοσχολικό διαγωνισμό και να δώσουμε τα δικά μας βραβεία!!!!
Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών, τα παιδιά βγήκαν για παρατήρηση και σχεδίαση στο δρομάκι παρακάτω από το σχολείο μας.






.....Η δουλειά άρχισε!!!! Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν τα προσχέδια τους σε επόμενα μαθήματα μέσα στην τάξη τους. Άλλα ενέταξαν τη φραγκοσυκιά σε μια καινούρια σύνθεση συμπληρώνοντας με δικά τους φανταστικά στοιχεία τη ζωγραφιά τους, άλλα την ανθρωποποίησαν, άλλα επέμειναν στη σχεδίαση του πραγματικού. Όλα συμμετείχαν με ενθουσιασμό.  Τα έργα αναρτήθηκαν και ετοιμάσαμε τη ψηφοφορία για να αναδείξουμε τα τρία πρώτα καλύτερα σε προτίμηση έργα. Ψηφίσαμε μαθητές, δάσκαλοι και γονείς. Η μυστική ψηφοφορία ήταν και μια εμπειρία για τα παιδιά σε σχέση με το δικαίωμα ψήφου του πολίτη ( μιας και  που στο σχολείο μας έτρεχε και το πρόγραμμα   " Ενεργός Πολίτης" από τις τάξεις Γ'  και Δ' δημοτικού ) .
Η βράβευση έγινε δημοσίως στη γιορτή λήξης του σχολείου μας . Το πρώτο βραβείο φιλοτεχνήθηκε απο την κυρία "Ολυμπιάδα", τη δασκάλα μας στα εικαστικά. Ήταν μια μικρή φραγκοσυκιά κατασκευή από  χαρτί και ένα βιβλίο του ζωγράφου Βαν Γκόγκ. Το δεύτερο και τρίτο βραβείο ήταν πάλι βιβλία σχετικά με τους ζωγράφους Σαγκάλ και Ματίζ.

1o  βραβείο -           Παναγιώτης Παρίσης, Γ΄ Δημοτικού :


2ο βραβείο -                Ευαγγελία Γεροντάρη, Δ΄ Δημοτικού:


3ο βραβείο -                Μαρία Μαγουλά, Στ΄Δημοτικού:


                                       .......Και τώρα τα υπόλοιπα έργα του διαγωνισμού:






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου